Felfüggesztettet kapott a kiskörei pávafojtó

bűnügy
2020 december 22., 17:16

Az egri törvényszék tájékoztatója szerint felfüggesztett börtönre ítélték azt a közmunkást, aki megfojtotta Kisköre népszerű páváját, Boriszt, majd levest főzött belőle. A páva november elején szökött meg tulajdonosának nyaralójából, de - szerencsétlenségére - az utcában dolgozó 4 fős közmunkásbrigád felé vitt az útja.

A bíróság közleménye szerint „a brigád egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfogja és levest főz belőle, s társai előtt kijelentette: »ilyet az étteremben sem kapni«. Akkor a vádlott az állathoz lépett, elkezdte a faroktollait tépkedni, majd belerúgott, mire a páva a földre került, ám még élt. A vádlott fojtogatta a pávát miközben többször nyakon ütötte, mire végül a páva elpusztult. A vádlott aztán még több tollát kitépte a pávának, majd azt a kabátjába rejtette és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott 60 000 Ft kár nem térült meg.”

Tulajdonosa szerint a pávát szerették a helyiek, sokan fotózkodtak vele - már amíg életben volt.

A vádlott beismerte bűnösségét, lemondott a tárgyalásról. Állatkínzás és lopás bűntettében bűnös, ezért 1 éves börtönre ítélték, amit 2 évre felfüggesztettek.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerte, azt, hogy három kiskorú gyermekét egyedül neveli, és hogy a cselekményeket megbánta, míg súlyosító körülményként értékelte a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát. (EgerHírek)