Kétmillió forintot ad a rendőrség annak, aki elárulja, ki engedett olajat a Ráckevei Duna-ágba

bűnügy
2020 december 22., 07:44

A budapesti rendőrfőkapitány kétmillió forint nyomravezetői díjat ajánl annak, aki a Ráckevei Duna-ágnál történt olajszennyezés elkövetőjével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti, és az elkövetők azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A nyomravezető személyét bizalmasan kezelik.

photo_camera Fotó: Rikárd Pfeifer/Facebook

December elején valaki több köbméter sűrű olajat engedett a védett Duna-ágba Szigetszentmiklós közepén, ami miatt pusztult 2000 négyzetméternyi ritka úszóláp, nádas és más növényzet. Akár évekig is eltarthat, amíg eltüntetik az olajszennyezés nyomait a szakaszon. A kármentést végző vízügyi szakemberek eddig több mint 10000 liter olajszármazékot és olajos vizet szivattyúztak le.

A múlt héten már a szenynezést felfedező Pfeifer Rikárd civilekkel együtt több mint 4 millió forintot gyűjtött össze nyomravezetői díjra.

link Forrás

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfői közleménye szerint munkagépekkel egész hétvégén folyamatosan dolgoztak a kárelhárításon. Vasárnap mintegy 160 ezer kilogrammnyi szennyezett növényzetet és iszapot szállítottak el, így már több mint 400 ezer kilogramm veszélyes hulladéktól szabadították meg a Ráckevei (Soroksári)-Dunát. (police.hu)

Kiemelt videóink