Löncshúsos-csokiskekszes hamburgerrel állt elő a McDonald's Kínában

RÓMA VÉGNAPJAI
2020 december 23., 20:17

A McDonald's híres arról, hogy minden országban igyekszik alkalmazkodni a helyi ízléshez, és néha speciális helyi termékekkel kedveskedni a vásárlóknak. Így került a menüre curry wurst Németországban, paneer burger Indiában és mangós fagyi Malajziában. De hogy arra mi a magyarázat, amit Kínában dobtak nemrég piacra, azt valószínűleg senki sem érti.

Ott ugyanis a löncshúsos-oreo kekszes szendvics a legújabb sláger!Igen, két szelet iparisonka-szerűségre helyeznek összemorzsált csokoládés kekszet, amit még nyakon öntenek majonézzel, és rátesznek a tetejére egy szezámmagos zsömlét. Az ihletet tekintve inkább jöhetett szóba a Május 35 című gyerekkönyv, mint a kínai kulinária, mindenesetre állítólag vannak olyanok, akiknek ízlik. Bár elég sok negatív kommentet is kapott a McDonald's a kínai közösségi oldalakon, olyanokat, hogy ezt azoknak ajánlják, akiknek a leggyűlöltebb ellenségüket kell meghívniuk ebédre.

Mindenesetre a löncskeksz-szendvics nem lesz örökre a menü része, a cég szerint 400 ezret akarnak belőle eladni, egy oreómorzsányival sem többet. Egyelőre nem tudni, hogy hol tartanak. (Chicago Tribune)