Trump kétezer dollárt küldene az amerikaiaknak, amiről a republikánusok eddig hallani sem akartak

külföld
2020 december 23., 08:41

Trump elnök pazarlónak nevezte az amerikai képviselőház és a szenátus által megszavazott, 892 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagot.

Nehezményezte, hogy 85,5 milió dollárral segítenék Kambodzsát, 134 millióval Burmát, 1,3 milliárddal Egyiptomot, 25 millió dollárból támogatnának demokrácia- és genderporgramokat Pakisztánban, és 25 millió dollár menne közép-amerikai országoknak. Ha nem szabadulnak meg ezektől a kiadásoktól, a következő adminisztrációnak kell elfogadnia a csomagot, mondta.

Videóüzenetében azt mondta, miközben rengeteg pénzt küldenének külföldre és lobbistáknak, azoknak az amerikaiaknak nem jut, akiknek szüksége lenne rá.

Arra kérte a törvényhozást, hogy a most elfogadott 600 dollár helyett fejenként 2000 dollárral segítsék az amerikaiakat.Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke udvözölte Trump javaslatát. Azt mondta, a republikánusok eddig nem voltak hajlandóak elárulni, mekkora összeget szeretnének, de a demokraták már jövő héten egyhangúlag megszavaznák a kétezer dollárt. A republikánus képviselők eddig hallani sem akartak ekkora támogatásról.