Floridában szokatlanul hideg van, de nem hó, hanem leguánok esnek az égből

Itthon szokatlanul meleg van, Floridában pedig szokatlanul hideg, ami nemcsak az embereket érintette váratlanul, de a hüllőket is. A meteorológusok figyelmeztetése szerint Floridában ez lehet az elmúlt 21 év leghidegebb karácsonya, ami azt jelenti, hogy nulla celsius fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. 

Most azon túl, hogy ez azt jelenti, hogy még Floridában is HIDEGEBB VAN, mint Magyarországon, azt eredményezheti, hogy egy rövidebb séta közben – már ha a kijárási korlátozás azt engedi – az emberek fejére leguánok potyoghatnak a fákról. A hüllők ugyanis hidegvérű állatok, és a hideg időtől annyira lelassulnak és megmerevednek, hogy mozogni sem tudnak.

A szokatlanul hideg egyébként tényleg ijesztően gyorsan érkezett. Jacksonville-ben csütörtökön még több mint 26 fokot mértek, péntekre pedig azt várják, hogy ez a hőmérséklet nulla fok alá csökken.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.