Szigorítanak Pekingben, mert negyedik napja jelentenek új eseteket

járvány
2020 december 27., 06:20

Szigorították Pekingben a járványügyi rendelkezéseket, mivel a hatóságok attól tartanak, hogy az ünnepi időszakban a tömeges utazások miatt megnőhet az új esetek száma Pekingben. A fővárosban ugyanis zsinórban a negyedik nap jelentettek új eseteket, írja a Reuters.

Épp ezért Peking összes körzetében veszélyhelyzetet rendeltek el, és lezárják azokat a környékeket, ahol új fertőzötteket találtak. A mostani eseteket mind Shunyi körzetben fedezték fel, ahol most mind a 800 ezer lakost tesztelni fogják. A beszámolók szerint az eddig megtalált fertőzöttek mind kapcsolatban voltak egymással.

A szomszédos körzetben 234413 embert teszteltek, és egyelőre nem találtak egyetlen fertőzöttet sem. Aki még nem kapta meg a negatív eredményét, az nem hagyhatja még el az otthonát.

Mint a Reuters írja, Kínában sikerült nagyrészt az ellenőrzésük alá vonni a vírust, de egyedi felbukkanásai azért még előfordulnak. A kínai hatóságok 50 millió ember, elsősorban az egészségügyi dolgozók oltását tervezik a holdújév ünnepéig, azaz február 11-éig.

Pekingben arra kérték a közszolgálat, hogy ne hagyják el a várost az ünnepekig, és városszerte sok helyszín, például a vidámparkok vagy a templomok nyitva tartási idejét is lerövidítették.