A járvány miatt több mint 700 millió forintot ajánl fel a kgfb-s ügyfeleinek a Groupama Biztosító

autó
2020 december 29., 13:11

Mivel idén, különösen a közel 2 hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, és a balesetek száma is visszaesett, a Groupama Biztosító közölte: úgy döntött, akkor lehet méltányos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleivel, ha felajánl nekik egy egyszeri összeget, amit akár jótékony célra is fordíthatnak.

Azt írják, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások területét sem hagyta érintetlenül a pandémia, az autósok összességében kevesebbet autóztak, kevesebb volt a baleset is. A biztosító közölte: értékelik, hogy a tulajdonosok kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában, ezért döntöttek így.

A Groupama Biztosító összesen több mint 700 millió forintot ajánl fel kb. 250 ezer, egyedi KGFB-szerződéssel rendelkező ügyfelének. „A felajánlott összeg az üzembentartók 2020. december 28-án hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának egyhavi díjrészével arányosan kerül felosztásra” – írják, a felajánlás pedig minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál.

Az ügyfelek a január első hetében induló és február végéig tartó időszakban több lehetőség közül is választhatnak: rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át nekik a felajánlott összeget, vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő KGFB szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe, illetve a biztosító az összeget jótékony célra használhatja fel az akció indulásáig kijelölt szervezetnek.

A cég a több mint 700 millió forint azon részét, amiről nem nyilatkoztak az üzembentartók, illetve számlaszámuk hiányában nem tudta számukra eljuttatni, teljes egészében a kiválasztott jótékony célra fordítja.

Azonosítás után itt lehet regisztrálni, és bejelölni azt is, hogy a rendelkezésükre álló megoldások közül melyiket választják: megtartják vagy jótékony célra szánják a felajánlott összeget.

A cég január első hetében további tájékoztatást ad a felajánlás részleteivel és a választható jótékonysági céllal kapcsolatban.