A Központi Ügyészség előtt Szájer kábítószer-birtoklási ügye

politika
2020 december 29., 12:54

A drog volt Szájer József hátizsákjában címmel megjelent beszámolóhoz kapcsolódó - "beadványát a szükséges intézkedés megtétele végett a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbítottam," tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség Tényi Istvánt, az ország legnagyobb feljelentőjét, aki kábítószer-birtoklás gyanúja miatt tett bejelentést.

A brüsszeli ügyészség közlése szerint miután több mint húsz embert találtak az ominózus házibulin, egy járókelő jelezte a rendőröknek, hogy látott valakit az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült.

A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította magát. A közlemény az 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosította a férfit.

Szájer elismerte, hogy róla van szó, de tagadta, hogy köze lenne a droghoz.„Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem,” reagálta a brüsszeli hatóságok közleményére.