Egy republikánus szenátor már bejelentette, hogy a Kongresszus előtt is megtámadja az elnökválasztás eredményét

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Josh Hawley, Missouri állam republikánus szenátora szerdán reggel bejelentette, hogy a jövő héten a Kongresszus előtt hivatalosan is megtámadja az elnökválasztó elektorok szavazásának végeredményét, ami a demokrata Joseph Bident nyilvánította az elnökválasztás győztesének. Hawley az első jogalkotó, aki ilyesmit jelent be, de elképzelhető, hogy nem az utolsó. A Trumpot támogató republikánusok ezzel talán késleltetni tudják Biden beiktatását, az elnökválasztás eredményének tényleges megváltoztatására azonban nem igazán van esélyük.

Január 6-án az amerikai Kongresszus két háza, azaz a Képviselőház és a Szenátus közös ülést tart, és hivatalosan ezen számolják majd össze az elektorok által leadott szavazatokat. A kétfordulós amerikai választási rendszer szabályainak értelmében a második fordulóban az államok által delegált elektorok szavaznak, ez azonban szinte csak formalitás, az államok ugyanis a helyi választási eredményeiknek megfelelő szavazással bízzák meg az elektorokat, akik csak kivételes esetben szavazhatnak másképpen. Ezért az elektori szavazatok minden bizonnyal 306-232 arányban oszlanak majd meg Biden javára.

A amerikai választási szabályok szerint ha legalább egy szenátor és egy képviselő írásban tiltakozik bizonyos elektorok személye ellen, akkor a Kongresszus vitázni, majd szavazni köteles arról, hogy a megtámadott elektorokat esetleg hazaküldje-e. Egyelőre nem tudni, Hawley szenátor melyik állam vagy államok elektoraival szemben készül kifogást emelni. (Forbes)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!