Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Koronavírus: 137 újabb áldozatot jelentettek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hogy mennyire irreálisan alacsony volt az elmúlt napokban hivatalosan jelentett új koronavírusos betegek száma, azt jól mutatja, hogy a hétfői 609 után ma több mint háromszor annyi, 1972 covid-fertőzött került be a statisztikákba. 

Aligha arról van szó, hogy egyik napról a másikra így megugrott volna az új fertőzöttek száma, legalábbis erősen bízhatunk benne. Sokkal inkább az történt, hogy olyan kevés tesztet végeztek az előző napokban, amivel nagyon kevés covid-beteget találtak. (A hétfőn jelentett 609 új fertőzötthöz mindössze 4647 teszt kapcsolható, a mai 1972-höz viszont 18 302.)

Az áldozatok száma rekodrszintről csökkent hirtelen az ünnepek alatt. Most ismét emelkedik, az elmúlt egy hétben ma jelentették a legtöbb, koronavíussal összefüggő halálesetet, 137-en hunytak el a járványban. 

Háromnapos emelkedés után ismét csökkent a kórházban lévők száma. 

A lélegeztetőn lévők számánál egyértelmű a trend.

Területi adatok lakosságarányosan és az elmúlt két hét hivatalosan jelentett új fertőzöttjeit is figyelembe véve.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!