Agresszív vérmókusok terrorizálják egy New York-i kerület lakóit

Minden indok nélkül, agresszívan támadó mókusok jelentek meg a New York-i Queens egyik részén. A lakók félnek kilépni a házaikból, többen szereztek már komolyabb sérüléseket az állatok miatt.

Az egyik megtámadott nő MMA meccshez hasonlította a mókussal vívott harcát, amiből ő jött ki vesztesen.

"Birkóztunk a hóban, minden véres volt, harapta az ujjaimat és nem engedte el. Aztán egyszercsak abbahagyta, és ott álltam talpig véresen."

A környéken lakók szerint a mókusok direkt mennek az emberre, megpróbálnak felmászni a lábszárukon, vagy rájuk ugranak és úgy harapják meg őket.

A problémát jelentették a város egészségügyi hivatalának, ahol azt mondták az érintetteknek, béreljenek fel egy szakembert, aki be tudja csapdázni az állatokat. Ezt meg is tették, de egyelőre nem sikerült elkapni az állatokat.

A CDC szerint a mókushoz hasonló kis rágcsálók szinte sosem kapják el a veszettséget, ami még inkább aggasztó a környékbeliek számára, mert más magyarázatot nehéz találni az állatok viselkedésére.

(CBS Chicago)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.