Eltiltást és gigabüntetést kapott Cavani egy rasszista kifejezés használata miatt

foci
2020 december 31., 15:40

Eltiltotta a következő három meccstől Edison Cavanit az angol labdarúgó-szövetség. A Manchester United csatára a tiltás mellé egy 100 000 fontos (több, mint negyvenmillió forint) bírságot is kapott a szövetség szabályainak megsértése miatt.

A sportoló egy Instagram-kommentben használta a "negrito" kifejezést, ami spanyolul kis fekete embert jelent, és angol nyelvterületen rasszista töltetű szónak számít.

Cavani hamar törölte a posztot és bocsánatot kért, miután felhívták a figyelmét a szó problémás jelentéstartalmára. A labdarúgó-szövetség ennek ellenére kiszabta rá a büntetést, amiért megszegte a szervezet hármas számú szabályát, ami a sértő, gyalázkodó és nem megfelelő kifejezések használatára vonatkozik.

A Manchester United közleménye szerint Cavani nem volt tisztában azzal, hogy a kifejezés félreérthető, és a szóban forgó kommentet szeretetteljes üzenetként írta egy barátjának. A játékos ennek ellenére nem ellenkezett a büntetés miatt, mert tiszteletben tartja a labdarúgó-szövetség rasszizmus ellen folytatott küzdelmét.

(Yahoo Sport)