Mauricio Pochettino váltja Tuchelt a PSG kispadján

foci
2021 január 02., 15:40
comments 16

Az Espanyolt, a Southamptont és a Tottenham Hotspurt korábbi irányító, Mauricio Pochettino lesz a Paris Saint-Germain edzője - írja a BBC. Az argentin szakember a német Thomas Tuchelt váltja, aki 2018-ban került a PSG kispadjára. Tuchel irányítása (és Lőw Zsolt másodedzősége) alatt a PSG rengeteg hazai címet szerzett, igaz, ez a többi francia csapattal összehasonlíthatatlan anyag háttér és drágább játékoskeret miatt nem akkora csoda, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott, ahol kikapott a Bayern Münchentől.

Pochettino, aki 2001 és 2003 között játszott is a PSG-ben, 2022-ig írt alá a csapatnál, ami jól is jött neki, ugyanis miután 2019-ben elküldték a Tottenhamtól, nem dolgozott. Az edző azt mondta, nagy megtiszteltetés számára a felkérés, és azon fog dolgozni, hogy minél többet kihozhasson a PSG-ben rejlő páratlan lehetőségekből.

A csapat a Barcelonával játszik a Bajnokok Ligájában a téli szünet után, a francia bajnokságban pedig a 3. helyen áll a Lyon és a Lille mögött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.