Felvette a biztonsági kamera a férfit, aki szilveszter este kirakott egy ballon sósavat a Haller utcában

bűnügy
2021 január 03., 18:45

“De most komolyan, emberek.. Ezzel kell kezdeni az új évet? Valaki volt annyira felelőtlen, hogy lerakott egy fél hordónyi gőzölgő, tömény sósavat a Haller utcában egy ház elé. Kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy időben kaptunk bejelentést róla, így nem okozott súlyos sérülést a maró, mérgező anyag.”

Ezt Baranyi Krisztina, Ferencváros független ellenzéki polgármestere írta meg a Facebookon még szombaton, azzal, hogy az önkormányzat feljelenti az ismeretlent.

Baranyi friss bejegyzése szerint szorul a hurok a savazó körül, ugyanis előkerült egy biztonsági kamerás felvétel az esetről, így tudják, hogy néz ki az illető, milyen autóval érkezett és pontosan mikor rakta ki a savas kannát. A Telex cikke szerint középkorú férfiről van szó, aki egy régebbi típusú Volvóval parkolt le a Haller utcában szilveszter napján 19:46-kor.

“A térfigyelő kamera felvételén látszik, hogy a férfi elsétál a hordótól, majd néhány lépés után visszamegy, a veszélyes hulladékot közelebb húzza az utcai szemeteshez, majd mint aki jól végezte dolgát, lazán továbbhalad.”

- írja a Telex.

photo_camera Ebben füstölgött a sósav.

Baranyi új posztjához mellékelte a sósavas ballon fotóját, mondván:

"A képen látható hordó több okból is érdekes, az egyik a rajta látható úgynevezett TAG, amelyet a graffitisek monogramként használnak, a másik pedig az, hogy a szakemberek szerint ilyen zárókupakkal gyártott vegyszeres hordót nem használnak az országban. Olyannyira nem, hogy le sem tudták zárni az ártalmatlanításra elszállított ballont, mert nem találtak rá megfelelő zárókupakot."

Több kommentelő szerint is régi típusú, évtizedekkel ezelőtt használt ballonról van szó.