Agresszívan nyomuló LMBTQ-csoportokat és absztrakt NGO-hálózatot lát maga körül a magyar kormány amerikai lobbistája

külföld
2021 január 04., 06:43

Nincs baja azzal, ha trumpistának nevezik, mert „Ronald Reagan óta nem volt ilyen kiváló vezetője Amerikának” - mondta a Magyar Nemzetnek David Reaboi, a magyar kormány amerikai lobbistája, akinek cégével tavaly 35 ezer dolláros, vagyis közel tízmillió forintos szerződést kötött a washingtoni magyar nagykövetség.

„(...) a feladatom alapvetően az, hogy kiépítsem az utat az új barátok megtalálásához az amerikai konzervatívok között.” A Szabad Európa korábbi cikke szerint Reaboi New Jersey-ben született, szülei erdélyi magyar zsidók, szereti a jazzt és a testépítést. A kétezres évek második felétől szoros munkakapcsolatban volt Andrew Breitbarttal, akinek segített létrehozni a Big Peace nevű, nemzetbiztonsági témákkal foglalkozó oldalt, ami mára beolvadt a Breitbart News-ba. Rendszeresen hangoztatja bevándorlásellenes nézeteit, és Donald Trump sosem alátámasztott vádjainak megfelelően posztolt arról is, hogy elcsalták az amerikai elnökválasztást.

photo_camera David Reaboi

Reaboi szerint nagyon sok amerikainak szimpatikus a magyar kormány politikája. „Gondolok itt a családpolitikára, a bevándorláspolitikára és a nem kormányzati szervezetek absztrakt hálózataival, illetve a Soros Györggyel szembeni erőt próbáló harcra. Olyan értékeket képvisel a magyar kormány, amelyek sok ember számára szimpatikusak, és még több ember számára az lenne, ha nem állandóan csak a balliberális médiumok által megkonstruált, torzításokkal és csúsztatásokkal teli Magyarország-képpel találkoznának. Az én feladatom, hogy ezt elősegítsem.”

Az interjúból kiderül, hogy „óriási hülyeségnek” tartja az Orbánékkal szembeni antiszemitizmus-vádakat, zsidó származású emberként pedig zavarja, hogy „a baloldali erők” elhasználják a kifejezést.

A Biden-elnökségről azt mondta, nem lesz könnyű dolguk a jobboldali kormányoknak, amelyek nem akarnak behódolni a „kék zsarnokságnak”. Szerinte ez alapvetően az amerikai demokratákat jelöli, de világszinten is értelmezhető:

„Vegyük például Brazíliát és az erősen jobboldali Jair Bolsonaro elnököt, vagy Izraelt és a szintén jobboldali Benjamin Netanjahut, de idetartozik Lengyelország is. Ők mind szembemennek azokkal a nemzetközi baloldali erőkkel, amelyek istenítik a bevándorlást és az LMBTQ-közösségek agresszív nyomulását. Ezek ellen az országok ellen használják előszeretettel fegyverként a jogállamisággal kapcsolatos vádakat.”