23 tonnányi tobzoska-pikkely csempészése miatt 17 embert ítélt el a kínai bíróság

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

23 tonnányi tobzoska-pikkely csempészése miatt ítéltek börtönbüntetésre 17 embert Kínában. Az összesen 28 millió dollár értékű pikkelyt 2018-ban és 2019-ben Nigériából vitték Kínába, Vencsou városába. A pikkelyeket szeletelt gyömbérek közé rejtették.

A csempészek közül két férfit 13 és 14 év börtönbüntetésre ítéltek, a többiek 15 hónaptól 12 évig terjedő börtönbüntetést kaptak.

Kína 2020 júniusában jelentette be, hogy a tobzoska védett állatnak számít, és a továbbiakban az állatot nem lehet felhasználni a hagyományos kínai orvoslásban. A tobzoska a kihalás szélére került az illegális vadászat miatt, leginkább húsa és pikkelye miatt keresték. Utóbbi gyógyászati hatásáról nincs tudományos bizonyíték.

A járvány kezdetén még arról szóltak a hírek, hogy a koronavírust talán egy tobzoskától kapta el az ember, és így terjedt el a vírus a vuhani piacról. Erre vonatkozóan azóta sincs bizonyíték, mindenesetre Kína azóta megtiltotta a vadállatok ételként való értékesítését a piacokon.

(msn.com)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!