A világ leghosszabb fütyijű bácsijáról indított animációs sorozatot a dán köztévé 4-8 éveseknek

MŰVÉSZET
2021 január 05., 09:49

Új animációs sorozat indult szombaton a dán köztévé gyerekcsatornáján 4-8 éveseknek, ám a szokásoktól eltérően erről a legnagyobb világlapok is írnak kritikát.

A sorozat főszereplője ugyanis a világ leghosszabb pöcsű embere, John Dillermand, aki a legkülönbözőbb élethelyzetekben veszi hasznát a nemcsak irtó hosszú, de ráadásul ormányszerűen irányítható, leginkább Marsupilami farkára emlékeztető péniszének. Van, hogy azzal távolítja el a természetes vizekbe hajított háztartási hulladékot vagy kergeti el a kisgyerekekre támadó oroszlánt, de rugóként feltekerve ugrálni is tud rajta, és néha simán csak becsípi valahová és bajba kerül. Sőt a segítségével képes új jelentést adni az egyik magyar valóságsóban megszületett „faszhelikopterezés” kifejezésnek is.

Aki nem ismerné, Marsupilami egy híres francia képregénykarakter, egy irtó hosszú farkú, majomszerű lény,

akinek a farka olyan, mint másnak a keze, és még Sega-játék is készült róla a kilencvenes években:

link Forrás

Na, John Dillermannak pont ilyen a fasza.

Amit vagy akit általában ő irányít, de olyan is megtörténik, hogy a megapöcs önállósítja magát és fagyit lop, amit John Dillermand igencsak szégyell. A főcímdal hangsúlyozza is, hogy John nem tehet a fütyijéről.

A sorozat még a liberális Dániában is heves vitát váltott ki. Vannak, akik szerint gyerkeknek ilyesmi egyszerűen nem való. Van, aki nem a fütyi tényén aggódik, hanem azon, hogy a gyerekek azt a téves következtetést vonhatják le a sorozatból, hogy teljesen oké közszemlére tenni a pöcsüket. Ám nem kevesen vallják azt, hogy a tiltakozók egyszerűen túl sokat látnak bele a sorozatba, amit nem a felnőttek szexualizált lencséjén keresztül kéne nézni és értelmezni, hiszen maga a kontextusa abszolúte aszexuális.

Érdemes egyébként kipróbálni, hogy előbb elmormogod magadban, hogy „fú, a dánok közsszolgálatilag mutogatnak egy óriási faszú férfi mesehőst a 4-8 éves gyerekeknek”, megfigyeled, mi erre a reakciód, majd utána nézed meg az előzetest. Én például - pedig eléggé biztos voltam benne, hogy nem valami perverz, pornográf gonoszságot fogok látni - bizarr, kényelmetlen látványra számítottam, de egyáltalán nem azt kaptam, hanem egy aranyos mese ígéretét. Az is igaz persze, hogy - szpojler alert! - nem 4-8 éves gyerek vagyok.

link Forrás

A magyar nézőknek külön élményt okozhat, hogy John Dillermand az SZFE barbár fideszes felszámolása elleni tiltakozásból piros-fehér csíkos péniszt visel.

Egy pöcsközpontú gyerekmese azért Dániában sem mindennapos, ezért a köztévé gyerekcsatornájának vezetője a reakciókat látva a premier után pár nappal külön közleményben tudatta, hogy a sorozat vetítése az eredeti tervek szerint folytatódik. A közlemény megjegyzi, hogy a sorozat fejlesztésében egy fiatalok szexuális felvilágosításával foglalkozó szervezet szakértői is részt vettek és hogy a köztévé vezetése elégedett a végeredménnyel.

Aki megnézné, itt láthatók az ötperces epizódok. A kutyasétáltatósat néztem meg, az tök aranyos. Egy kisebb, makacs tacskófalka gazdájaként kifejezetten irigykedtem arra a nagyszerű ötletre, hogy John a pöcse segítségével kolbászt lógat a kutyák elé, akik így végre hajlandók egy irányba menni.