Beperli Bayer Zsoltot a Political Capital

politika
2021 január 05., 12:48

„A Politico a mai napon egyértelművé tette, hogy Krekó Péter december 26-ai nyilatkozatát szándékosan félreértelmezte a kormányzati irányítású média” – írja közleményében a Political Capital. Hozzátették, hogy Krekó Péter és családja több halálos fenyegetést kapott, emiatt sajtóhelyreigazítási pereket indítanak a kormányzati irányítású újságok ellen, illetve személyiségi jogi pert indítanak a cikkek szerzői, köztük Bayer Zsolt ellen.

Krekó Péter politikai elemző korábban a Politicónak nyilatkozva azt mondta, „az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”.

Bayer Zsolt ezt a mondatot emelte ki és nevezte az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb gazemberségnek, majd ahogy a Political Capital fogalmaz közleményében, emiatt indított ellenük „tegnap egy orosz dezinformációs kampányoldalon, a Citizengon petíciót”. Bayer írásában úgy értelmezte, Krekó a fenti mondatával arra biztatta az ellenzéki politikusokat, hogy a kormányváltás érdekében vegyék el a szavazók kedvét az oltástól. Orbán Viktor a hétvégi rádióinterjúban azt mondta Krekó szavairól: „A gonoszságnak sincsenek határai, nemcsak a fantáziánknak. Ennél gonoszabb mondatot azért ritkán hall az ember.”

A Political Capital keddi közelményben azt írja, visszautasítják a szavaikkal „köszönőviszonyban sem lévő, paranoid tévszemékre alapozott uszítást”, szerintük „a magyar választók hazugságokkal való etetése pedig semmi másról nem tanúskodik, mint hogy egyes politikacsinálók milyen mérhetetlenül lenézik saját szavazóikat”.

Hozzátették még, hogy remélik, „minél többen és minél gyorsabban megkapják az uniós és hazai hatóságok által engedélyezett vakcinákat”, de továbbra is úgy gondolják, hogy „az orosz és a kínai vakcinák melletti kormányzati kampány csak elbizonytalanítja a választókat az oltásokkal kapcsolatban”.