Elmarad a Grammy-gála

ZENE
2021 január 05., 20:20

A Variety értesülései szerint elmarad a zeneipar legnagyobb éves amerikai rendezvénye, a Grammy díjak átadó eseménye, amit eredetileg január 31-én rendeztek volna meg. A lap úgy tudja, hogy márciusban lehet majd pótlás, de konkrét dátumról még nem tudni.

Járványügyi aggályok és utazásszervezési gondok vegyesen vezettek a döntéshez, ráadásul a gála helyszínéül szolgáló Los Angelesben jelenleg is meredeken emelkedik a fertőzöttek száma.

Beyoncé a 2017-es díjaival
photo_camera Beyoncé a 2017-es díjaival Fotó: Robyn Beck / AFP

Sokáig arról szóltak a hírek, hogy a szokott helyen, a 18 ezer nézőhelyes Staples Centerben rendezik meg az eseményt, de vagy limitált nézőszámmal, vagy pedig teljesen nézők nélkül, az elmúlt hetekben pedig olyan találgatások is felmerültek, hogy több helyszínről lennének a bejelentkezések.

Az idei Grammy eleve botrányosan indult, mivel a tavalyi év egyik legnagyobb kritikai és kereskedelmi sikerét arató Weeknd egyetlen jelölést sem kapott, amiért cserébe korruptnak nevezte az egész díjat. A legtöbb jelölése, szám szerint 9 Beyoncé-nak van, majd Taylor Swift, Roddy Ricch és Dua Lipa következik 6-6 jelöléssel.