Első világháborús szerelmeslevelek kerültek vissza a címzett családjához

ÉLET
2021 január 07., 17:24

Első világháborús szerelmes levelek kerültek vissza több mint száz év után a címzett családjához Nagy-Britanniában.

„Nagyszerű dolog, hogy sokan ennyi erőfeszítést tettek, hogy megtaláljanak” - mondta David Bambrough, aki a címzett, Mary Fortune testvérének dédunokája.

Sunderland város egyik használtáru-üzletében találták a leveleket egy komód fiókjában. Ezt követően kampány indult, hogy megtalálják a címzett, Mary Fortune leszármazottait.

Az Ancestry.com internetes oldal hobbigenealógusai, családfakutatói találták meg Mary Fortune 53 éves rokonát, David Bambrough-t és vették fel vele a kapcsolatot e-mailben.

A leveleket Mary férje, George Fortune küldte feleségének az első világháború során, melyben később katonaként elesett. George-nak és Marynek egy lánya született, Marjorie, aki csupán néhány hónapos volt, amikor apja 27 évesen meghalt. Mary, aki a háborúban két fiútestvérét is elveszítette, később újraházasodott, több gyermeke azonban nem született.

Marjorie gyermektelenül hunyt el 2003-ban, személyes tárgyai szétszóródtak, mielőtt a család hozzáférhetett volna - írja a BBC.com. A levelek egyike V. György brit királytól származik, amely megerősíti George halálát. (MTI)

A címlapkép csak illusztráció.