Lemondott az amerikai közlekedési miniszter

Lemondott Elaine Chao amerikai közlekedési miniszter a Capitoliumban történtek miatt, írja a BBC.

„Tegnap az országunk traumatikus és teljesen elkerülhető eseményt élt át, amikor az elnök támogatói megrohamozták a Capitolium épületét, miután Trump felszólalt a tüntetésen. Biztos vagyok abban, hogy akárcsak engem, önöket is mélyen megrázta az eset, és egyszerűen nem tarthatom magam távol ettől" - mondta.

Lemondása hétfőtől, kilenc nappal Joe Biden megválasztott elnök beiktatása előtt lép hatályba. Ő az első miniszter, aki a Capitoliumban történtek után lemondott. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.