Trump már nem tartja a barátainak a Capitoliumba betörő híveit

külföld
2021 január 08., 06:01

Twitter-fiókja 12 órás letiltásának lejárta után csütörtökön újra visszatért a közösségi platformra Donald Trump leköszönő amerikai elnök, egy videóüzenettel, amiben megígéri, hogy átadja a hatalmat az újonnan megválasztott amerikai elnöknek.

A videóüzenetét Trump az általa összehívott szerdai tömegtüntetés után elszabadult capitoliumi erőszak elítélésével kezdte, hozzátéve, az ország törvényeit megsértő zavargók büntetést érdemelnek. Majd nyugalomra intette a követőit, amíg az újonnan megválasztott elnök és csapata át nem veszi az ország irányítását.

Trump tehát elismerte, hogy Joe Biden választási győzelmének csütörtöki szenátusi hitelesítése után jogszerűen lesz az Egyesült Államok soron következő elnöke, és ígéretet tett, hogy nem akadályozza a hivatala átadását.

„Most mindenkinek le kell higgadnia, és Amerika érdekeire koncentrálva folytatni a munkát” - mondta Trump. „Egy új elnökség lép hivatalba január 20-án, én pedig azon fogok dolgozni, hogy rendben és zökkenőmentesen menjen a hatalomátadás. Ez a megbocsájtás és a gyógyulás pillanata”

- mondta.

link Forrás