„A tévébe is benne leszek?” – kérdezte a tolvaj, amikor a rendőrök elfogták

bűnügy
2021 január 09., 14:33

Kedd reggel vette észre egy érdi autós, hogy feltörték az utcán parkoló kocsiját. Az autó egyik ablakát betörték, hiányzott a rádió, a mélynyomó, az erősítő, egy bicska, egy elemlámpa és a szerszámai. Aznap este egy másik, lakásbetörésről szóló bejelentést is kaptak a rendőrök: egy épülő ház hátsó teraszajtajának üvegét valaki benyomta, elvitt egy kávéfőzőt 6 doboz kapszulával, 3 darab papucsot, egy rádiós hangfalat, egy mobiltöltőt és egy halom csokoládét – írja a rendőrség. A betöréskor okozott rongálási kárt 100 ezer forint körüli.

Az érdi rendőrök kiderítették, hogy a két bűncselekmény nagy valószínűséggel egy emberhez köthető, 48 órán belül megnevezték a tettest, a 21 éves V. Adriánt, akinek nincs állandó vagy ideiglenes lakcíme, ezért rokonainál, ismerőseinél keresték. Végül csütörtök este a Szalonka utcában gyalogolva vették észre, el se tudott menekülni.

A megbilincselése után azt kérdezte: „A tévébe is benne leszek?” Azt kérte, ne legyen, amire azt mondták: „Hát azt nem te döntöd el.”

link Forrás

Az alkalmi munkából élő férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, érdemi vallomással nem állt elő. A zsebében talált cigarettás dobozból egy gyűrött, zöld növényi törmeléket rejtő alufóliagombóc is előkerült, gyorstesztet végeztek rajta, THC volt benne.

V. Adrián tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a telefonjának üzenetei között találtak fotókat az ellopott és eladásra kínált zsákmányról, meglettek a kávékapszulák, a papucsok, a bicska is.

photo_camera Fotó: police.hu

Az Érdi Rendőrkapitányság két rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett V. Adrián ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását. (police.hu)