Felszállás után eltűnt egy indonéz utasszállító gép

külföld
2021 január 09., 10:59

Pár perccel azután, hogy több mint 50 utasával felszállt Jakarta repülőteréről, elvesztette a kontaktust a földi irányítókkal a Sriwijaya Air Boeing 737-es utasszállító gépe - írja a Deutsche Welle. Egy repülőgépeket követő oldal szerint a gép egy percen belül több mint 3 ezer métert vesztett a repülési magasságából, de egyelőre még nem erősítették meg a hatóságok, hogy a gép lezuhant volna. Az interneten viszont már terjednek a képek a tengerben talált roncsokról.

link Forrás

Az indonéz kormány megerősítette, hogy elvesztették a kapcsolatot a géppel és kutatócsoportokat küldtek, hogy megtalálják a repülőgépet. A Flightradar24 nevű oldal szerint az SJ182 Jakartától északra indult, és valahol a Lancang-sziget környékén eltűnt a radarképekről. Az egyik indonéz lap helyi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy láttak valamit lezuhanni és felrobbanni a Male-szigeten.

Az elveszett gép nem a Boeing 737-MAX modellje volt, amelyből több is lezuhant (többek között Jakarta környékén is) a számítógépes irányító rendszer problémája miatt, a 737 egy régebbi modelljéről van szó.