A spanyol rendőrség 800 ezer ecstasyt foglalt le az elmúlt 20 év legnagyobb fogásában

drog
2021 január 11., 15:44

A spanyol rendőrség több mint 800 ezer ecstasyt foglalt le az ország valaha volt legnagyobb szintetikus-drogfogásában, amikor rajtaütöttek egy drogtanyán.

A spanyol rendőrség 827 000 ecstasy tablettát, 76 kg speedet, 39,5 kg kristályos metát és 217 liter folyékony amfetamint foglalt le és 11 embert letartóztatott, akik között van spanyol, holland, olasz, kolumbiai és román állampolgár is. A rendőrség szerint az elmúlt 20 évben nem foglaltak le ennyi ecstasyt egyszerre.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A banda - amelyet „a szintetikus kábítószerek előállításával és kereskedelmével foglalkozó legfontosabb bűnszervezetnek neveznek a spanyol kábítószer-kereskedelem történetében” - hatalmas mennyiségben csempészett hasist és marihuánát az Egyesült Királyságba és Hollandiába. A drogokat a csempészek háromfázisú elektromos transzformátorokban rejtették el, amelyeket autókban szállítottak külföldre. Miután pedig a transzformátorok megérkeztek a célországba, a hasist és a marihuánát kivették, és szintetikus kábítószerekkel helyettesítették a visszaútra. A szintetikus drogokat ezután Spanyolországban bérelt autókból árulták. (Guardian)