Koronavírus: 77 újabb áldozat

járvány
2021 január 11., 07:35

A tegnapihoz képest (1778) kevesebb új fertőzöttet jelentettek ma (1419-et), mégsem lehet azt mondani, hogy javul a járványhelyzet.Mert nem annyira egyik napról a másikra érdemes figyelni a számokat. Az operatív törzs adatszolgáltatásának van egy hullámzása, amit jelentősen befolyásol, hogy hány tesztet végeznek. Ha többet, akkor több covid-beteget találnak, ha kevesebbet, akkor kevesebbet. Ezért van az, hogy hétfőnként és keddenként általában kevesebb az új fertőzöttek száma (hétvégén kevesebb tesztet végeznek, ezek eredménye jön meg hétfőre és keddre), csütörtökön és pénteken pedig heti csúcson van ez a mutató. Az elmúlt hetekbe pedig alaposan bekavart a karácsony és a szilveszter/újév is.

Az látszik, hogy az elmúlt hét napban egy kivételével mindig magasabb volt az új fertőzöttek száma az egy héttel korábbinál.

12 567 tesztet végeztek, ennek 11 százaléka lett pozitív.

link Forrás

77 újabb halálesetet jelentettek. Ez jóval kevesebb, mint a múlt heti átlag (109).

Legutoljára november másodikán volt ennél kevesebb az áldozatok száma napi jelentésben. Összesen már 10 725-en hunytak el a járványban hivatalosan. A most jelentett áldozatok között van egy 38 éves férfi, akinél egyelőre nem tüntettek fel semmilyen más betegséget.

link Forrás

Kórházban 5065-en vannak, 85-tel többen, mint egy nappal korábban.

link Forrás
link Forrás

Egy kicsit emelkedett a lélegeztetőn lévők száma is.

link Forrás

Lakosságarányosan és az elmúlt hetek új regisztrált fertőzöttjeit figyelembe véve így állnak a területi adatok:

link Forrás