Már decemberre el kellett volna készülnie a Vadászati Világkiállítás egyik helyszínének, de még tető sincs rajta

építészet
2021 január 11., 13:18

UPDATE: A cikk megjelenése után a KÉSZ Csoport jelezte az Átlátszónak, hogy a kerítésen lévő táblán, amire a cikkben hivatkoztak, valóban 2020 decembere áll mint az új kongresszusi központ várható befejezésének dátuma, viszont a projekt valós, szerződésbe foglalt átadási határideje 2021 decembere. Ez a határidő szerepel minden tájékoztató felületen is. Egyedül a kifüggesztésen tüntették fel hibásan, azóta javították is a hibát. A cég szerint Hungexpo revitalizációs munkái egyébként a vártnál gyorsabban haladnak, mivel a kivitelezés során nem kell alkalmazkodni a Hungexpon tervezett rendezvényekhez.

Bár a Vadászati Világkiállításért felelős Kovács Zoltán tavaly augusztusban még arról beszélt, hogy idén tavasz végére teljesen megújul a helyszínnek kiszemelt Hungexpo, az Átlátszó szerint csúszásban vannak az építkezések. Legalábbis a helyszínen láttak egy táblát, amin az állt, hogy a KÉSZ Építő Zrt. 2020 decemberére befejezi az új kongresszusi központot, de az épületen még tető sem volt.

photo_camera Fotó: Kovács Zoltán/Facebook

Egyébként a rendezvény, ami a hobbi vadászatot valamiféle természetvédő tevékenységnek próbálja beállítani, szinte ugyanúgy drágul, mint a szép emlékű vizes vb: 2017-ben még 387,5 millióre tervezték a költségeket, de a lap úgy számol, hogy a számláló már 67 milliárdnál járhat.