Merkel szerint problémás Trump kitiltása a Twitterről

Angela Merkel szerint Donald Trump kitiltása a Twitterről „problémás”, ezt a német kancellár szóvivője közölte hétfőn.

A Twitter pénteken döntött úgy, hogy végleg felfüggeszti az amerikai elnök fiókját, az utolsó csepp viszont az volt a pohárban, hogy Trump pénteken két bejegyzésben is felmagasztalóan beszélt a Capitoliumot megrohamozókról, igazi hazafinak nevezve őket. Az erőszak magasztalása pedig ellentétes a Twitter tartalompolitikájával, ezért döntötten a felfüggesztés mellett.

Merkle szóvivője, Steffen Seibert úgy fogalmazott, a német kancellár szerint „a véleményszabadság alapvető jog”, és ha valaki véleménye „törvénybe is ütközik”, akkor sem a közösségi média vezetőinek kell döntenie, hanem a törvényhozóknak.

(abcNews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó