Nancy Pelosi ismertette a tervet Trump azonnali elmozdítására

Nancy Pelosi, a Képviselőház elnöke bejelentette, hogy elindítják az impeachment eljárást Trump ellen, ha Mike Pence alelnök nem váltja le őt a 25. alkotmány-kiegészítés alapján – írja a CNN. A képviselőház hétfőn szavazhat az alelnököt felszólító határozatról, hogy hívja össze a kabinetet a 25. kiegészítés aktiválására, ami szerint az elnököt alkalmatlannak ítélhetik a kormányzat szavazatainak többségével.

Ha Pence nem lép 24 órán belül, az impeachment eljárásról a Ház szavaz majd.

„Alkotmányunk és demokráciánk védelme érdekében gyorsan kell cselekedni, mert ez az elnök mindkettőre közvetlen veszélyt jelent”

– mondta Nancy Pelosi.

Kérdéses, hogy ha elindul az eljárás, az véget érne-e az új elnök beiktatása előtt, Joe Biden elnöki beiktatása ugyanis kicsivel több mint egy hét múlva, január 20-án lesz. Egyelőre úgy néz ki, hogy a szavazás és az eljárás kissé szimbolikus lesz, mivel a szenátus leghamarabb január 19-én tudna tárgyalni Trump felmentéséről, mindössze egy nappal azelőtt, hogy lejár az elnöki megbízatása. 

(CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó