Koronavírus-számok Magyarországon 05.08.
Elhunytak + 101 Σ 28 504
Kórházban - 222 Σ 3 633
Fertőzöttek + 1 376 Σ 790 564
Tesztek 0 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 57 949 Σ 4 261 822

2,2 milliárd dolláros veszteséggel zárta az utolsó negyedévet a Carnival

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az óceánjárókat üzemeltető Carnival 2,2 milliárd dolláros veszteséget jelentett a november végével záródott utolsó pénzügyi negyedévről, ugyanakkor úgy véli, hogy a 9,5 milliárd dollárnyi likviditása elegendő arra, hogy "a víz felszínén maradjon", még ha egyetlen járatot sem indít a következő 12 hónapban.

Carnival BreezeFotó: Wikimedia

A pandémia első, tavaszi hulláma előtt a Carnival flottája 105 hajóból állt. Ebből 15-öt már eladott és a következő hetekben további négyre vár vételi árajánlatot.

A miami székhelyű Carnival júniusban állította le útjait az Egyesült Államokból. A tavaszi európai zárlat után a cég újraindította több járatát, de a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt újabb szigorítások miatt a cég hajói ismét a kikötőkben rekedtek.

Arnold Donald, a Carnival vezérigazgatója bizakodó, azt mondta, hogy a 2022 első hat hónapjára leadott előzetes rendelések száma a december 20-i állapot szerint meghaladták a 2019. évi adatokat annak ellenére, hogy minimális pénzt költenek reklámokra. 

Az óceánjárók helyzetéről tavaly nyáron hosszabban is írtunk. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó