4200 százalékkal nőtt meg a Signal-letöltések száma a Facebook bejelentése után

tech
2021 január 12., 10:32

A WhatsApp múlt szerdán jelentette be, hogy felhasználói néhány személyes adatát megosztja a Facebookkal, ami után milliók kerestek más alternatívát az eddig valamelyest biztonságosnak tűnő app helyett.

A WhatsApp közlése szerint a felhasználóknak abba kellene beleegyezniük február 8-áig, hogy megosszák a Facebookkal többek közt telefonszámukat és más személyes adatukat, különben a jövőben nem tudják használni az appot. A cég a bejelentés óta tisztázta, hogy ez csak az EU-n és az Egyesült Királyságon kívül élő júzerekre vonatkozik.

A Business Insider arról ír, a Sensor Tower nevű elemző cég adatai szerint a bejelentés óta a titkosított üzenetküldő alkalmazás letöltéseinek száma 4200 százalékkal nőtt az előző héthez képest. „Január 6. és 10. között hozzávetőlegesen 7,5 millió letöltés történt a Google Playből és az App Store-ból” - mondta a cég szóvivője.

A hasonló titkosítással működő Telegram is a helyzet haszonélvezője lett: 9 millió új felhasználójuk lett, ami 91 százalékos növekedés a megelőző héthez képest.

A WhatsApp a bejelentés óta próbálja nyugtatni a felhasználókat. Hétfőn közleményt adtak ki, melyben arról írnak, az appon váltott üzenetek továbbra is titkosak maradnak.