Az I. kerületi lakosság kétharmada támogatná az önkormányzati lakásbérlés szigorítását

Új lakásrendelet formálódik az I. kerületben, ami a tervek szerint megemelné az önkormányzati lakások alacsony bérleti díját, és új alapokra helyezné a lakásgazdálkodást – írja a 24.hu

A cikkből kiderül, hogy a Medián és a 21 kutatóközpont az önkormányzat megbízásából készített felmérésében arra jutott, hogy az I. kerület lakosságának nagyjából kétharmada támogatja az önkormányzati lakásbérlés szigorítását. a kutatásban 600 embert kérdeztek meg.

A válaszadók legalább kétharmada egyetért azzal, hogy családonként csak egy önkormányzati lakást lehessen bérelni, és az önkormányzattól bérelt lakásokat ne lehessen kiadni harmadik személynek és üzleti célú szállás szolgáltatásnak, ha pedig a bérlők a jövedelmük alapján megtehetik, akkor fizessenek annyit, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakás fenntartása.

Az önkormányzati lakásban élők háromnegyede viszont továbbra is a megállapított szociális lakbért fizetné, és nem ért egyet azzal, hogy legalább annyit fizessen, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakásfenntartás.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.