Az I. kerületi lakosság kétharmada támogatná az önkormányzati lakásbérlés szigorítását

ingatlan
2021 január 13., 07:54

Új lakásrendelet formálódik az I. kerületben, ami a tervek szerint megemelné az önkormányzati lakások alacsony bérleti díját, és új alapokra helyezné a lakásgazdálkodást – írja a 24.hu.

A cikkből kiderül, hogy a Medián és a 21 kutatóközpont az önkormányzat megbízásából készített felmérésében arra jutott, hogy az I. kerület lakosságának nagyjából kétharmada támogatja az önkormányzati lakásbérlés szigorítását. a kutatásban 600 embert kérdeztek meg.

A válaszadók legalább kétharmada egyetért azzal, hogy családonként csak egy önkormányzati lakást lehessen bérelni, és az önkormányzattól bérelt lakásokat ne lehessen kiadni harmadik személynek és üzleti célú szállás szolgáltatásnak, ha pedig a bérlők a jövedelmük alapján megtehetik, akkor fizessenek annyit, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakás fenntartása.

Az önkormányzati lakásban élők háromnegyede viszont továbbra is a megállapított szociális lakbért fizetné, és nem ért egyet azzal, hogy legalább annyit fizessen, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakásfenntartás.