Az I. kerületi lakosság kétharmada támogatná az önkormányzati lakásbérlés szigorítását

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Új lakásrendelet formálódik az I. kerületben, ami a tervek szerint megemelné az önkormányzati lakások alacsony bérleti díját, és új alapokra helyezné a lakásgazdálkodást – írja a 24.hu

A cikkből kiderül, hogy a Medián és a 21 kutatóközpont az önkormányzat megbízásából készített felmérésében arra jutott, hogy az I. kerület lakosságának nagyjából kétharmada támogatja az önkormányzati lakásbérlés szigorítását. a kutatásban 600 embert kérdeztek meg.

A válaszadók legalább kétharmada egyetért azzal, hogy családonként csak egy önkormányzati lakást lehessen bérelni, és az önkormányzattól bérelt lakásokat ne lehessen kiadni harmadik személynek és üzleti célú szállás szolgáltatásnak, ha pedig a bérlők a jövedelmük alapján megtehetik, akkor fizessenek annyit, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakás fenntartása.

Az önkormányzati lakásban élők háromnegyede viszont továbbra is a megállapított szociális lakbért fizetné, és nem ért egyet azzal, hogy legalább annyit fizessen, amennyibe az önkormányzatnak kerül a lakásfenntartás.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!