Bélyegre került Greta Thunberg

2021 január 13., szerda 16:29

Greta Thunberget ábrázoló bélyeget adott ki a svéd posta. A Henning Trollback művész által készített képen a kamasz klímaaktivista látható sárga esőkabátjában, amelyben 2018-ban a svéd parlament előtt kezdett sztrájkolni azért, hogy a döntéshozók komolyan foglalkozzanak a klímaváltozás megfékezéséért. Greta a képen egy sziklán áll, körülötte fecskék röpködnek. A csütörtöktől elérhető bélyegeket belföldi levelekre lehet majd ragasztani.

A svéd posta szerint a bélyeggel azt a munkát akarják elismerni, amelyet Greta Thunberg azért tett, hogy a jövő generációk számára megőrizze Svédország természeti értékeit. Korábban olyan svéd hírességek is bélyegre kerültek, mint Zlatan Ibrahimovich, Astrid Lindgren, Harisnyás Pippi vagy Avicii

Greta nemrég, január 3-án ünnepelte 18. születésnapját. A Sunday Timesnak azt nyilatkozta, az lenne számára az ideális születésnapi ajándék, ha mindenki ígéretet tenne, hogy mindent elkövet a Föld megmentéséért. Ezt leszámítva biciklilámpáknak örülne a legjobban, mert „télen nagyon sötét van Svédországban”. (Guardian)