Éjjel havazott, és úgy néz ki, nappal is fog

Keddről szerdára virradó éjjel Budapestet is elérte az idei első hó, és az Időkép előrejelzése alapján úgy tűnik, havazás, hózápor szerdán napközben is kialakulhat országszerte: főként keleten, északkeleten, és néhol nyugaton.

Máshol több órára kisüthet a nap. Szerdán országszerte feltámadhat az északnyugati szél, többfelé erős, viharos lökések lehetnek. A minimumok -5, +1, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak.

Csütörtökre virradóan aztán ismét többfelé várható havazás, ami napközben, rövidebb napos időszakok mellett, elszórtan folytatódhat.  Erős, a Dunántúlon viharos széllökések aznap is jellemzően kísérik majd az északnyugati szelet. Nappal -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.