Eltűnt a londoni Tower főhollója

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Hetek óta nem látták Merlinát, a londoni Tower egyik hollóját, és az sem kizárt, hogy a madár elpusztulhatott - írja a BBC.  A Tower hollómestere - mert ilyen is van ott - azt mondta, Merlina 2007 óta élt az ikonikus toronyban, és az ottani hollók királynője volt. 

A Towerben már többszáz éve laknak hollók, az 1600-as években uralkodó II. Károly király pedig állítólag el is rendelte, hogy a toronyban mindig kell pár hollónak lennie. Egy legenda szerint pedig ha egyszerre eltűnik az összes holló, akkor a Tower és a királyság is összeomlik.  

Winston Churchill miniszterelnökként később annyival egészítette ki a , hogy a Towerben legalább hat hollónak kell lennie egyszerre. Merlinával együtt jelenleg hét madár élt a kastélyban, amelynek saját keltetőprogramja is van. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!