Az I. kerület beperli Bayer Zsoltot a lakásügye miatt

politika
2021 január 14., 12:53

A jogi szakvélemény alapján az önkormányzat pert indít Bayer Zsolt lakásügyében - jelentette be V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere.

link Forrás

Bayer ősszel maga mondta el az Azonnalinak adott interjúban, hogy a lakástörvény előírásait megkerülve, színlelt szerződéssel jutott lakáshoz a Várban. „Aki az elmúlt harminc évben „lakáscserével” felkerült a várba, azoknak nagyjából a 80 százaléka így került fel. Ugyanis másképpen nem is lehet” - mondta.

Az interjú megjelenése után V. Naszályi Márta bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Ez a vizsgálat ért mostanra a végére azzal, hogy az önkormányzat pert indít Bayer Zsolt ellen.

V. Naszályi azt is elmondta: „Az előző vezetéstől örökölt bérlakásrendszerrel kapcsolatos visszásságokat a kezdetektől fogva nem a nyilvánosság, hanem a jog erejével kívántuk rendezni”. A szerződések felülvizsgálatát elmondása szerint nem aszerint kezdték el, hogy kinek van NER-kötődése, és kinek nincs. Miután viszont Bayer maga beszélt a szabálytalanságot, soron kívül vizsgálatot indítottak. (Később Bayer már azt mondta, ő nem ismert el semmilyen törvénysértést.) A polgármester szerint Bayer ügye nem esett különleges elbírálás alá, más esetekben is indítanak bírósági eljárást.

Az I. kerületi lakáscsereügyek lényegéről bővebben ebben a cikkben írtunk.