Egy brit nő 160 kilométert vezetett, hogy ehessen a Mekiben egy hambit

Egy brit nő 160 kilométert vezetett azért, hogy vehessen a McDonald's-ban egy hamburgert. A harmincas éveiben járó nő három megyén keresztül Lincolnshire-ből utazott a testvérével Scarborough-ba, amikor a rendőrség megállította őket.

A koronavírus miatti korlátozások értelmében csak akkor lehet utazgatni, ha valamilyen elengedhetetlen dolgunk van, a hamburgerevés pedig nyilván nem számít annak. A brit rendőrség hasonló szabályszegések miatt 70 bírságot szabott ki a hétvégén, egy másik férfit azért kellett megbüntetni, mert 70 kilométert utazott, hogy focipályákat látogasson meg. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.