Fegyveres rajtaütéssel próbálta visszaszerezni macskáját egy ausztrál férfi

ÉLET
2021 január 14., 17:34

Emberrablás, mozgási szabadság korlátozása, fegyveres rablás és lőfegyverrel való visszaélés bűntettével is megvádolták az ausztrál ügyészek Tony Wittmant, miután a 44 éves melbourne-i férfi gépkarabéllyal felfegyverkezve ütött rajta egy állatmenhelyen a macskáját keresve.

Wittman macskája eltűnt, és amikor hétfőn felhívta a helyi Lost Dogs' Home állatmenhelyt, ott azt mondták neki, hogy másnapig kell várnia, mielőtt visszakaphatja elveszett macskáját. Ezután fogta magát, és teljes harci álcázófelszerelésben berontott a menhelyre, ahol fegyvert szegezett egy ott dolgozó nőre, akit aztán meg is kötözött, és faggatni kezdte, hogy hol a macskája.

"Ha úgy teszel, ahogy mondom, és hallgatsz rám, nem foglak lelőni" - mondta a vád szerint a nőnek. Végül a macskája nélkül távozott. Álcázó ruháját és fegyvereit otthona közelében elásta, majd másnak visszatért a menhelyre, hogy szabályosan átvegye a macskáját. Pár órával később otthonában letartóztatták, kihallgatásakor beismerte a bűncselekményt. (Via BBC. Címlapképünk illusztráció.)