Fullajtár Andrea felmondott az SZFE-n

KULTÚRA
2021 január 14., 07:41

„Csak az osztályért maradtam. Megpróbáltam minden törvényes eszközzel tiltakozni egy törvénytelen folyamattal szemben. Továbbra is ehhez tartom magam. A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!”

- írja Fullajtár Andrea, a Színház- és Filmművészeti egyetem tanára a Színház Online-on szerdán késő este megjelent nyilatkozatában.

photo_camera Fullajtár Andrea próba közben 2020 februárjában Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A Katona József Színház színésze már augusztus elején azt mondta, csak azért tanít tovább az alapítványi kézbe adott egyetemen, hogy diákjai ne maradjanak egyik napról a másikra tanár nélkül.

Néhány héttel később a diákok blokád alá vonták az egyetemet, ami több mint két hónapon át tartott. Az SZFE modellváltásának hátteréről és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának szerepéről Urfi Péter írt részletesen.