„Okkal vagdosgatom magam, nyugi, ne ess kétségbe, a vér melege emlékeztet anyám ölelésére”

Miért jobb fiúnak lenni, mint lánynak, mi vár a lelencház után, milyen gyerekként anyának lenni, min segít a biofű?

Ilyenekről szól a Neszetamás című klip, amit a Fővárosi Esze Tamás Gyermekotthon lakói készítettek az Önismereti Filmes Műhely (ÖFM) segítségével. 

Az Önismereti Filmes Műhely (ÖFM) két budapesti civil szervezet, az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesület közös programja. Gyermekvédelmi intézményekben, átmeneti és anyaotthonban, valamint nevelőotthonokban élő fiatalok részére nyújtanak foglalkozásokat. Profi színészekkel (idén: Horváth Kristóffal) közösen készítenek el egy kisfilmet vagy videóklipet, amivel az intézményekben élők kiszolgáltatottságára hívják fel a figyelmet. 

Az ÖFM célja, hogy a filmforgatással megmutassa a csapatmunka élményét: „A fiatalok a projekt révén megtapasztalják a sikert és hogy képesek mások által is elismert értéket létrehozni. A legtöbb fiatal szeretne filmben szerepelni. Az általunk felkínált lehetőség csábítja és dinamizálja őket. Önismeretük fejlődik, céljaik lesznek, tudatosabbá váltak és elkezdenek hinni önmagukban.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.