Óriási tűz pusztított a rohingya menekültek bangladesi táborában

külföld
2021 január 14., 11:25

3500 rohingya menekült vesztette el a fedelet a feje felől egy tűzvészben, ami csütörtökön kora reggel pusztított egy dél-bangladesi menekülttáborban. Több mint 500 szálláshely semmisült meg részben vagy teljesen, és további 150 boltot, valamint egy civil szervezet épületét is érintette a katasztrófa, írja a Reuters.

photo_camera Fotó: -/AFP

Az érintetteknek az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) nyújt segítséget: szállást, meleg ruhát, étkezést és egészségügyi ellátást. A Reuters tudósítója ezt a videót tette közzé a tűz utáni állapotokról:

link Forrás

Egyelőre vizsgálják, mi okozhatta a két órán át tartó tüzet, amit súlyosbítottak a házakban felrobbanó gázpalackok. Még nem döntötték el, újjáépítik-e a szállásokat, vagy tartósan máshová kell költözniük azoknak, akik elvesztették az otthonukat.

photo_camera Fotó: -/AFP

A muszlim vallású rohingya népcsoport évek óta agresszió áldozata a buddhista többségű Mianmarban. 2017 óta több mint egymillióan menekültek Bangladesbe, ahol a kormány ezreket költöztetett az elmúlt hetekben egy távoli szigetre, jogvédők szerint bizonyos esetekben erőszakkal.