Koronavírus-számok Magyarországon 02.25.
Elhunytak + 120 Σ 14 672
Kórházban + 483 Σ 4 836
Fertőzöttek + 4 385 Σ 414 514
Tesztek + 25 509 Σ 3 577 770
Oltottak + 37 069 Σ 508 073

Kásler Miklós a Hunyadi-film szereplőválogatásán is rajta tartja a szemét

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Renkívüli időket élünk, ennek megfelelően  Kásler Miklós is rendkívüli bejelentést tett pénteken az oldalán. Az operatív törzset is vezető miniszter végre elégkezettnek látta az időt, hogy a rengeteg kétely közepette mindent tisztázzon és pontot tegyen egy milliókat nyugtalanító ügy végre. Ezért kiírta a Facebookra:

Újabb mérföldkőhöz érkezett a készülő Hunyadi-film. 

A járvány ugyan számukra is okozott némi fennakadást, de immár zajlik a szereplőválogatás. Kásler Miklós Robert Lantossal, Bán Jánossal és Krskó Tiborral áttekintette az eddigi munkát és a produkció előtt álló feladatokat.

Örömmel tölt el, hogy évtizedes kihagyások után az animációs filmek mellett az első, hiánypótló történelmi játékfilm létrejöttét a kezdetektől támogathattam. Meggyőződésem ugyanis, hogy a készülő film történelmi jelentőségű lesz, hiszen nemzetünk históriájának egy olyan fejezetét tárja majd a nézők elé, amely során a muszlim, török támadásokkal szemben Európa és az európai kereszténység védőbástyáját jelentette Magyarország” - írta a miniszter, aki a pozsonyi csatáról szóló animációs fantáziafilmet is nagy erőkkel támogatta. A miniszter bízik abban, hogy a nagyközönségnek mihamarabb lehetősége nyílik filmvásznon látni az alkotást.

A Hunyadi Jánosról szóló filmet eredetileg Szász János rendezte volna, de 2018-ban lejáratókampány indul ellene a kormánymédiában, mert a kiszivárogtatott, félkész forgatókönyv alapján nem találták elég hazafiasnak. Ezzel együtt a túl liberálisnak tartott Andy Vajna-féle filmalapnak is nekimentek. Végül Szász János bejelentette, hogy nem rendezi meg a filmet, mert leküzdhetetlen bizalmi válság alakult ki közte és Ferenczy Gábor producer között.