Kásler Miklós a Hunyadi-film szereplőválogatásán is rajta tartja a szemét

járvány
2021 január 15., 18:39

Renkívüli időket élünk, ennek megfelelően Kásler Miklós is rendkívüli bejelentést tett pénteken az oldalán. Az operatív törzset is vezető miniszter végre elégkezettnek látta az időt, hogy a rengeteg kétely közepette mindent tisztázzon és pontot tegyen egy milliókat nyugtalanító ügy végre. Ezért kiírta a Facebookra:

Újabb mérföldkőhöz érkezett a készülő Hunyadi-film.

A járvány ugyan számukra is okozott némi fennakadást, de immár zajlik a szereplőválogatás. Kásler Miklós Robert Lantossal, Bán Jánossal és Krskó Tiborral áttekintette az eddigi munkát és a produkció előtt álló feladatokat.

link Forrás

Örömmel tölt el, hogy évtizedes kihagyások után az animációs filmek mellett az első, hiánypótló történelmi játékfilm létrejöttét a kezdetektől támogathattam. Meggyőződésem ugyanis, hogy a készülő film történelmi jelentőségű lesz, hiszen nemzetünk históriájának egy olyan fejezetét tárja majd a nézők elé, amely során a muszlim, török támadásokkal szemben Európa és az európai kereszténység védőbástyáját jelentette Magyarország” - írta a miniszter, aki a pozsonyi csatáról szóló animációs fantáziafilmet is nagy erőkkel támogatta. A miniszter bízik abban, hogy a nagyközönségnek mihamarabb lehetősége nyílik filmvásznon látni az alkotást.

A Hunyadi Jánosról szóló filmet eredetileg Szász János rendezte volna, de 2018-ban lejáratókampány indul ellene a kormánymédiában, mert a kiszivárogtatott, félkész forgatókönyv alapján nem találták elég hazafiasnak. Ezzel együtt a túl liberálisnak tartott Andy Vajna-féle filmalapnak is nekimentek. Végül Szász János bejelentette, hogy nem rendezi meg a filmet, mert leküzdhetetlen bizalmi válság alakult ki közte és Ferenczy Gábor producer között.