Kegyetlenül őszinte ételleírásokkal lett népszerű a montreali étterem

étel
2021 január 15., 21:21

A montreali Aunt Dai kínai étterem honlapján minden fogás mellett egy rövid leírás szerepel, amit Feigang Fei az étterem tulajdonosa írt az adott ételről.

Például olyanok, hogy "a hagyományos Tao csirkénkhez képest ez nem ANNYIRA jó", vagy "nem vagyunk teljesen megelégedve az ízével, de nemsokára jobb lesz. Utóirat: meglep, hogy még mindig vannak vásárlóink, akik ezt az ételt rendelik."

Egy felhasználó kitweetelte a szórakoztató menüt, azóta pedig rengetegen keresik az éttermet.

link Forrás

Fei, a tulajdonos azt mondta Guardiannek, azért kezdett el közérthető leírásokat adni az ételekhez, mert mikor hét éve megnyitotta az éttermét, azt vette észre, hogy sokan küldték vissza az el nem fogyasztott ételt, mert nem tudták pontosan, mire számíthatnak.

"Néhány vásárló, akik még nem kóstoltak meg bizonyos ételeket, meglepődnek a fűszerezés vagy a textúra miatt."

Ezért a leírásokban próbálja felkészíteni a vásárlókat, hogy mire számíthatnak, és azt is leírja, melyik ételt kinek ajánlja.

Fei 14 éve költözött Kanadába, és szívén viseli a hozzá hasonló bevándorlók sorsát. Miután az éttermének első helyszíne egy tűzeset miatt megsemmisült, az új hely emeletén egy közösségi teret alakított ki, ahol a Kanadába érkezők franciát és angolt tanulhatnak.

"Rengeteg képzett bevándorló érkezik ebbe az országba. Első kézből láttam, hogy mennyi lehetőséget veszít el valaki azért, mert túlságosan félénk. Ezt akarom megváltoztatni."

Fei az étterméről is ugyanolyan kritikusan és őszintén nyilatkozik, mint az egyes fogásokról:

"Nincsen olyan kiemelkedő fogásunk, ami bonyolult, és megmutatja a főzés zsenialitását. Az ételeink mindig jók lesznek, de egyszerűen nem ezek a legjobbak. Jó, talán egy kicsit az átlagos fölött vannak."