Letartóztatásban marad a férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy szilveszterkor lerohanja a Parlamentet

bűnügy
2021 január 15., 17:46

Meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak a férfinak a letartóztatását, aki terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött tavaly decemberben.

A gyanú szerint a férfi 2020. december 12-én egy nyilvános telefonfülkéből felhívta a 112-es segélyhívószámot, majd a hívást fogadó operátornak terrortámadással és a Parlament szilveszteri lerohanásával fenyegetőzött.

A férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárás a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségen. A bíróság 2020. december 22-én jogerőre emelkedett végzésével 2021. január 15-ig rendelte el a gyanúsított letartóztatását. Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt kérte a letartóztatás meghosszabbítását.

A bíróság megállapította, hogy a férfi cselekménye - bizonyítottság esetén -három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanúsított hajléktalan, bejelentett munkahelye, legális jövedelme nincs. Többször állt pszichiátriai kezelés alatt. Büntetett előéletű, a legutóbb -mint visszaesőt -közfeladatot ellátó személy elleni, bántalmazással elkövetett erőszak bűntette miatt a bíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Jelenleg két eljárás folyik ellene garázdaság vétsége miatt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerint a gyanúsított személyi és családi körülményei, korábbi magatartása, valamint a bűncselekmény jellege miatt továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazása, ezért további három hónapra, április 15-ig rendelte el a férfi letartóztatását. (MTI)