A Hír TV-s Velkovics Vilmos is az SZFE új tanára lesz

oktatás
2021 január 16., 08:30

Tovább zajlik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a modellváltás. Az intézményből kiszivárgott egy lista, ami szerint majdnem harminc új névvel bővült a a felmondások miatt alaposan megcsappant tanári kar.

Az idei szabadságigényekkel kapcsolatban minden főállású oktatónak elküldtek egy dokumentumot, amin (valószínűleg véletlenül) látható az új tanárok neve is, akik január 1-től dolgoznak az intézménynél. Információink szerint ők jöhetnek a korábban felmondott tanárok és osztályfőnökök helyére.

Azt, hogy kiküldtek egy ilyen táblázatot, több forrásból is megerősítették a lapunknak.

A listán felbukkant Velkovics Vilmos, a Hír tv műsorvezetőjének neve is. Ő korábban, még Mészáros Lőrinc ECHO tv-jében bizonyította nevelői képességeit. Emlékezetes interjút készített Kálló Dániellel, a Független Diákparlament elnökével, akit rögtönzött nyelvtanóra keretében próbált kíméletlenül megleckéztetni. Később a csatorna a műsort mindenhonnan eltüntette. Ebben a 444-es vlogban azért benne van a lényeg.

„Aki nem baloldali, az nem lehet művész.”

photo_camera A műsorvezető elemzése az SZFE-ügyről.

Velkovics több műsorában is foglalkozott a SZFE diákjainak lázadásával. Itt például szarkasztikus, humoros formában.

Péntek este pedig pont Szarka Gáborral, az egyetem kancellárjával készített interjút a Hír Tv-n, ahol arról érdeklődött, hogy mi a helyzet az oktatókkal, van-e már ötlet a pótlásukra. Ami azért is egy nagyon jó kérdés, mert ekkor már kiszivárgott az új tanárok listája, amin ő is szerepel. Szarka megkerüli a kérdést:

link Forrás

A listán szerepel még Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette, Banner Géza, aki a Duna TV Kívánságkosár, illetve a Kossuth Rádió Napközben című délelőtti műsorát vezette.

Velkovics Vilmost és Szarka Gábor kancellárt is megkerestük a listával kapcsolatban. Egyelőre nem érkezett válasz.

Cikkünk megjelenése után Velkovics a Facebookon erősítette meg, hogy tényleg tanítani fog az SZFE-n.

link Forrás

Vagyis amikor az interjút készítette pénteken Szarka Gáborral, ez már eldőlt, de ettől még simán megcsinálta a beszélgetést, anélkül, hogy jelezte volna mindezt.