Rakonczay Gábor hat nap után feladta, hogy egy SUP-pal keljen át az Atlanti-óceánon

sport
2021 január 16., 14:16

Rakonczay Gábor feladta próbálkozását, hogy SUP-pal átevezze az Atlanti-óceánt és mentőhelikopter segítségével visszatért a szárazföldre.

A magyar extrémsportoló hat nappal az indulás után döntött úgy, hogy befejezi kísérletét, amelyet a maga tervezte és építette, 5,5 x 1,5 méteres, merev testű szörfdeszkával akart végrehajtani a Kanári-szigetektől indulva, teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül.

A világon ő lett volna az első, aki ilyen próbát sikerrel teljesít kabin nélküli vízi járművel.

Hírek szerint azért kellett felhagynia a vállalkozással, és Tenerifére szállítani, mert teljesen átfagyott.Rakonczay a Blikknek azt nyilatkozta, hogy az első nap egyáltalán nem tudott aludni, és a hullámok is folyamatosan becsaptak a hajóra, ezért a ruhái teljesen átáztak. A negyedik éjszaka már hallucinációi voltak, melegnek érezte a vizet, ekkor jött rá, hogy baj van. Először hajóval próbálták meg kimenteni, de a hullámok miatt ez nem sikerült, ezért kellett a mentőhelikopter.

„Örülök, hogy megvagyok. Tizennégy éve csinálom ezeket a vállalkozásokat, biztosan vannak most olyan ellendrukkerek, akik örülnek. Egy olyan szituációból sikerült kijönnöm, ami után örülök, hogy megmaradtam. Hat napig eveztem... Jól haladtam, jó volt a sebességem is. Sajnos elég hamar átáztam, de pontosan tudtam, hogy ez vár rám” - mondta.

(Blikk, MTI)