68 áldozatot jelentettek, mindössze 3 244 embert oltottak be vasárnap

járvány
2021 január 18., 08:24

Ezernél kevesebb, 875 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak vasárnap - derült ki a koronavirus.gov.hu-n reggel közzétett jelentésből.

A hétnapos mozgóátlagnál (1292) alacsonyabb ez a szám, de hétvégén kevesebb tesztet végeznek (9903-at). A pozitív tesztek aránya az összesen belül 9 százalék volt.

link Forrás

68 újabb áldozatot jelentettek, ez jóval alacsonyabb az elmúlt hét nap mozgóátlagánál. Az elhunytak száma összesen 11 409 főre emelkedett.

link Forrás

A kórházban lévők száma 100-zal emelkedett. Az a következő napokban derül ki, hogy ezzel megállt-e a kórházban kezeltek számának csökkenése, vagy csak napi kilengés volt.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma a korábbi csökkenés után már a második napon stagnál.

link Forrás

Oltásügyben a napi jelentés a kormány állsápontját hangoztatja, miszerint a kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét. Ugyanakkor az is kiderül a számokból, hogy miközben eddig közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az uniós beszerzéséből, ebből eddig 123 188 fő kapott oltást. Vagyis nem használtuk fel a teljes mennyiséget a nem túl sok vakcinából sem. Vasárnap 3244 embert oltottak be.

Lakosságarányosan és az elmúlt hetek hivatalosan regisztrált új fertőzöttjeit is nézve így áll a járványhelyzet az országban.

link Forrás