A 2008-as válság idején sem volt ekkora az államadósság

81,2 százalékra ugrott a magyar államadósság GDP-arányos étéke egy december 31-én megjelent pénzügyminisztériumi anyag szerint. 

A Portfolio azt írja, az elmúlt 25 évben nem volt példa hasonlóra, az pedig a rendszerváltás óta nem fordult elő, hogy egyik évről a másikra ilyen nagy mértékben, 15,8 százalékkal nőjön az államadósság. A háttérben a koronavírus-járvány gazdasági hatásai állnak.

A minisztérium az idei év végére is 81 százalékos államadóssággal számol. A Magyar Nemzeti Bank decemberi inflációs jelentése szerint a magyar adósságráta emelkedése nemzetközi összevetésben így is átlagosnak mondható. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.