Richard Branson repülőről indított rakétája elérte az űrt

Sikerült az űrbe juttatni a Virgin Orbit repülőjéről indított rakétát, ami áttörést jelenthet az űriparban.

Richard Branson cége már egy ideje dolgozik azon, hogy egy Boeing 747-esről jutasson fel az űrbe egy rakétát, ami költséghatékonyabb lehet a jövőre nézve, mint a földről fellőni például egy műholdat. A legutóbbi kísérlete még májusban volt, akkor viszont egy hiba miatt nem érte el a rakéta az űrt, bár sikeresen levált a repülőgépről.

Szombaton viszont a Csendes-óceán felett 10 kilométeres magasságban kilőtték a rakétát, aminek aztán sikerült elérnie a Föld körüli orbitális pályát, ahol 10 műholdat állítottak pályára a küldetés során.

(WashingtonPost)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó