Előkerült Jack Ma, az Alibaba alapítója egy frissnek mondott videón beszél

A kínai milliárdos egy frissnek mondott videón kínai tanárok előtt beszélt egy jótékonysági eseményen, a videó szerint egy iskolát is meglátogatott, de hogy ez pontosan mikor történt, azt nem közölték. Mindenesetre a Jack Ma alapítvány szóvivője elismerte, hogy Ma részt vett az online eseményen, amit január 20-án tartottak.

A videó megjelenése után az Alibaba részvényei több mint hat százalékkal erősödtek a hongkongi tőzsdén.

Az Alibaba alapítója hónapokkal ezelőtt tűnt el a nyilvánosság elől, közvetlenül azután, hogy bírálta a kínai hatóságok pénzügyi felügyeletét. A sanghaji tőzsdefelügyelet napokkal a tervezett dátum előtt tiltotta meg, hogy Jack Ma tőzsdére vihesse Ant Group nevű vállalatát, pedig ez lett volna a világ legnagyobb részvény-kibocsátása. 

(Financial Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó